سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بارالها ! من از هرچه با اراده تو مخالفت دارد و یا از محبّت تو به دور است، به سویت توبه می کنم ؛ از آنچه در دلم می گذرد، نگاه های چشمم وگفته های زبانم . [.امام سجّاد علیه السلام ـ در دعایش ـ]

کانون فرهنگی هنری مسجد ولی عصر (عج) کنگان

Powerd by: Parsiblog ® team. ©2006
شهادت امام رضا (ع) ....(پنج شنبه 87 اسفند 8 ساعت 1:16 عصر )
شهادت امام رضا (ع) بر عموم شعیان تسلیت باد.
کانون فرهنگی مسجد ولیعصر (عج) کنگان

امام رضا علیه السلام هشتمین امام شیعیان از سلاله پاک رسول خدا می‌باشند.


ایشان در سن 35 سالگی عهده‌دار مسئولیت رهبری شیعیان گردیدند و حیات ایشان مقارن بود با خلافت خلفای عباسی که سختی‌ها و رنج بسیاری را بر امام رواداشتند و سر انجام مأمون عباسی ایشان را در سن 55 سالگی به شهادت رساند. در این نوشته به طور خلاصه، بعضی از ابعاد زندگانی آن حضرت را بررسی می‌نماییم.


نام، لقب و کنیه امام:


نام مبارک ایشان علی و کنیه آن حضرت ابوالحسن و مشهورترین لقب ایشان "رضا" به معنای خشنودی می‌باشد. امام محمد تقی علیه السلام سبب نامیده شدن آن حضرت به این لقب را اینگونه نقل می‌فرمایند:


«خداوند او را رضا لقب نهاد زیرا خداوند در آسمان و رسول خدا و ائمه اطهار در زمین از او خشنود بوده‌اند و ایشان را برای امامت پسندیده‌اند و همینطور (به خاطر خلق و خوی نیکوی امام) هم دوستان و نزدیکان و هم دشمنان از ایشان راضی و خشنود بود‌ند.»


یکی از القاب مشهور حضرت "عالم آل محمد" است. این لقب نشانگر ظهور علم و دانش ایشان می‌باشد. جلسات مناظره متعددی که امام با دانشمندان بزرگ عصر خویش، بویژه علمای ادیان مختلف انجام داد و در همه آنها با سربلندی تمام بیرون آمد دلیل کوچکی بر این سخن است. این توانایی امام، در تسلط بر علوم یکی از دلایل امامت ایشان می‌باشد.


پدر و مادر امام:


پدر بزرگوار ایشان امام موسی کاظم علیه السلام پیشوای هفتم شیعیان بودند که در سال 183 ه.ق. به دست هارون عباسی به شهادت رسیدند و مادر گرامیشان "نجمه" نام داشت.


تولد امام:


حضرت رضا علیه السلام در یازدهم ذیقعدة الحرام سال 148 هجری در مدینه دیده به جهان گشودند. از قول مادر ایشان نقل شده است که: "هنگامی‌که به حضرتش حامله شدم به هیچ وجه ثقل حمل را در خود حس نمی‌کردم و وقتی به خواب می‌رفتم، صدای تسبیح و تمجید حق تعالی و ذکر "لااله‌الاالله" را از شکم خود می‌شنیدم، اما چون بیدار می‌شدم دیگر صدایی بگوش نمی‌رسید. هنگامی‌که وضع حمل انجام شد، نوزاد دو دستش را به زمین نهاد و سرش را به سوی آسمان بلند کرد و لبانش را تکان می‌داد؛ گویی چیزی می‌گفت.


زندگی امام در مدینه:


حضرت رضا علیه السلام تا قبل از هجرت به مرو در مدینه زادگاهشان، ساکن بودند و در آنجا به هدایت مردم و تبیین معارف دینی می‌پرداختند. مردم مدینه نیز بسیار امام را دوست می‌داشتند و به ایشان همچون پدری مهربان می‌نگریستند. تا قبل از این سفر، با اینکه امام بیشتر سالهای عمرش را در مدینه گذرانده بود اما در سراسر مملکت اسلامی پیروان بسیاری داشت که گوش به فرمان اوامر امام بودند.


 امام در گفتگویی که با مأمون درباره ولایت عهدی داشتند، در این باره این گونه می‌فرمایند:


«همانا ولایت عهدی هیچ امتیازی را بر من نیفزود. هنگامی که من در مدینه بودم فرمان من در شرق و غرب نافذ بود. مردم پیوسته حاجاتشان را نزد من می‌آوردند و کسی نبود که بتوانم نیاز او را برآورده سازم مگر اینکه این کار را انجام می‌دادم و مردم به چشم عزیز و بزرگ خویش، به من مى‌نگریستند.»


امامت حضرت رضا (علیه السلام):


امامت حضرت رضا علیه السلام بارها توسط پدر بزرگوار و اجداد طاهرینشان و رسول اکرم صلی الله و علیه و اله اعلام شده بود. به خصوص امام کاظم علیه السلامبارها در حضور مردم ایشان را به عنوان وصی و امام بعد از خویش معرفی کرده بودند که به نمونه‌ای از آنها اشاره می‌نماییم.


 یکی از یاران امام موسی کاظم علیه السلام می‌گوید: ما شصت نفر بودیم که موسی بن‌جعفر به جمع ما وارد شد و دست فرزندش علی در دست او بود. فرمود: «آیا می‌دانید من کیستم؟» گفتم: تو آقا و بزرگ ما هستی. فرمود: «این که با من است کیست؟» گفتم: علی بن موسی بن جعفر. فرمود: «پس شهادت دهید او در زندگانی من وکیل من است و بعد از مرگ من وصی من می‌باشد.» (1)


اوضاع سیاسی:


 مدت امامت امام هشتم در حدود بیست سال بود که می‌توان آن را به سه بخش جداگانه تقسیم کرد:


 1- ده سال اول امامت آن حضرت، که همزمان بود با زمامداری هارون.


2- پنج سال بعد از‌ آن که مقارن با خلافت امین بود.


3- پنج سال آخر امامت آن بزرگوار که مصادف با خلافت مأمون و تسلط او بر قلمرو اسلامی آن روز بود.


مدتی از زندگانی امام رضا علیه السلام همزمان با خلافت هارون الرشید بود. در آن زمان کوشش‌های فراوانی در تحریک هارون برای کشتن امام رضا علیه السلام می‌شد تا آنجا که در نهایت هارون تصمیم بر قتل امام گرفت؛ اما فرصت نیافت نقشه خود را عملی کند. بعد از وفات هارون فرزندش امین به خلافت رسید. در این زمان به علت مرگ هارون ضعف و تزلزل بر حکومت سایه افکنده بود و این تزلزل و غرق بودن امین در فساد و تباهی باعث شده بود که او و دستگاه حکومت، از توجه به سوی امام و پیگیری امر ایشان بازمانند. از این رو می‌توانیم این دوره را در زندگی امام دوران آرامش بنامیم.


اما سرانجام مأمون عباسی توانست برادر خود امین را شکست داده و او را به قتل برساند و توانسته بود با سرکوب شورشیان فرمان خود را در اطراف و اکناف مملکت اسلامی جاری کند. وی در مرو اقامت گزید و فضل ‌بن ‌سهل را که مردی بسیار سیاستمدار بود، وزیر و مشاور خویش قرار داد. اما خطری که حکومت او را تهدید می‌کرد علویان بودند که بعد از قرنی تحمل شکنجه و قتل و غارت، اکنون با استفاده از فرصت دو دستگی در خلافت، هر یک به عناوین مختلف در خفا و آشکار عَلم مخالفت با مأمون را برافراشته و خواهان براندازی حکومت عباسی بودند. او تصمیم گرفت تا خلافت را به امام پیشنهاد دهد و خود از خلافت به نفع امام کناره‌گیری کند زیرا حساب می‌کرد نتیجه از دو حال بیرون نیست، یا امام می‌پذیرد و یا نمی‌پذیرد و در هر دو حال برای خود او و خلافت عباسیان، پیروزی است. زیرا اگر بپذیرد ناگزیر، بنابر شرطی که مأمون قرار می‌داد ولایت عهدی آن حضرت را خواهد داشت و همین امر مشروعیت خلافت او را پس از امام نزد تمامی گروه‌ها و فرقه‌های مسلمانان تضمین می‌کرد. بدیهی است برای مأمون آسان بود در مقام ولایتعهدی بدون این که کسی آگاه شود، امام را از میان بردارد تا حکومت به صورت شرعی و قانونی به او بازگردد. در این صورت علویان با خشنودی به حکومت می‌نگریستند و شیعیان خلافت او را شرعی تلقی می‌کردند و او را به عنوان جانشین امام می‌پذیرفتند. از طرف دیگر چون مردم حکومت را مورد تایید امام می‌دانستند لذا قیامهایی که بر ضد حکومت می‌شد جاذبه و مشروعیت خود را از دست می‌داد.


 او می‌اندیشید اگر امام خلافت را نپذیرد ایشان را به اجبار ولیعهد خود می‌کند که در اینصورت بازهم خلافت و حکومت او در میان مردم و شیعیان توجیه می‌گردد و دیگر اعتراضات و شورشهایی که به بهانه غصب خلافت و ستم، توسط عباسیان انجام می‌گرفت دلیل و توجیه خود را از دست می‌داد و با استقبال مردم و دوستداران امام مواجه نمی‌شد. از طرفی او می‌توانست امام را نزد خود ساکن کند و از نزدیک مراقب رفتار امام و پیروانش باشد و هر حرکتی از سوی امام و شیعیان ایشان را سرکوب کند. همچنین او گمان می‌کرد که از طرف دیگر شیعیان و پیروان امام، ایشان را به خاطر نپذیرفتن خلافت در معرض سئوال و انتقاد قرار خواهند داد و امام جایگاه خود را در میان دوستدارانش از دست می‌دهد.


سفر به سوی خراسان:


مأمون برای عملی کردن اهداف ذکر شده چند تن از مأموران مخصوص خود را به مدینه، خدمت حضرت رضا فرستاد تا حضرت را به اجبار به سوی خراسان روانه کنند. همچنین دستور داد حضرتش را از راهی که کمتر با شیعیان برخورد داشته باشد، بیاورند. ماموران او نیز پیوسته حضرت را زیر نظر داشتند و اعمال امام را به او گزارش می‌دادند.


حدیث سلسلة الذهب:


در طول سفر امام به مرو، هر کجا توقف می‌فرمودند، برکات زیادی شامل حال مردم آن منطقه می‌شد. از جمله هنگامیکه امام در مسیر حرکت خود وارد نیشابور شدند. مردم زیادی که خبر ورود امام به نیشابور را شنیده بودند، همگی به استقبال حضرت آمدند. در این هنگام مردم عرضه داشتند: ای امام بزرگ و ای فرزند امامان بزرگوار، تو را به حق پدران پاک و اجداد بزرگوارت سوگند می‌دهیم که حدیثی از پدران و جد بزرگوارتان، پیامبر خدا، برای ما بیان فرمایی تا یادگاری نزد ما باشد. امام دستور توقف مرکب را دادند و حضرت حدیث ذیل از قول پدر گرامیشان و از قول اجداد طاهرینشان به نقل از رسول خدا و به نقل از جبرائیل از سوی حضرت حق سبحانه و تعالی املاء فرمودند: «کلمه لااله‌الاالله حصار من است پس هر کس آن را بگوید داخل حصار من شده و کسی که داخل حصار من گردد ایمن از عذاب من خواهد بود.» سپس امام فرمودند: «اما این شروطی دارد و من، خود، از جمله آن شروط هستم.»


 این حدیث بیانگر این است که از شروط اقرار به کلمه لااله‌الاالله که مقوم اصل توحید در دین می‌باشد، اقرار به امامت آن حضرت و اطاعت و پذیرش گفتار و رفتار امام می‌باشد که از جانب خداوند تعالی تعیین شده است. در حقیقت امام شرط رهایی از عذاب الهی را توحید و شرط توحید را قبول ولایت و امامت می‌دانند.


ولایت عهدی:


چون حضرت وارد مرو شدند، مأمون از ایشان استقبال شایانی کرد و در مجلسی که همه ارکان دولت حضور داشتند صحبت کرد و گفت: همه بدانند من در آل عباس و آل علی علیه السلام هیچ کس را بهتر و صاحب حق‌تر به امر خلافت از علی بن موسی رضا علیه السلام ندیدم. پس از آن به حضرت رو کرد و گفت: تصمیم گرفته‌ام که خود را از خلافت خلع کنم و آن را به شما واگذار نمایم. حضرت فرمودند: «اگر خلافت را خدا برای تو قرار داده جایز نیست که به دیگری ببخشی و اگر خلافت از آن تو نیست، تو چه اختیاری داری که به دیگری تفویض نمایی» مأمون بر خواسته خود پافشاری کرد و بر امام اصرار ورزید. اما امام فرمودند:‌ «هرگز قبول نخواهم کرد» وقتی مأمون مأیوس شد گفت: پس ولایت عهدی را قبول کن تا بعد از من شما خلیفه و جانشین من باشید. این اصرار مأمون و انکار امام تا دو ماه طول کشید و حضرت قبول نمی‌فرمودند و می‌گفتند: «از پدرانم شنیدم، من قبل از تو از دنیا خواهم رفت و مرا با زهر شهید خواهند کرد و بر من ملائک زمین و آسمان خواهند گریست و در وادی غربت در کنار هارون ‌الرشید دفن خواهم شد»


مأمون پافشاری نمود تا آنجا که در مجلس خصوصی حضرت را تهدید به مرگ کرد. لذا حضرت فرمودند: «اینک که مجبورم، قبول می‌کنم به شرط آنکه کسی را نصب یا عزل نکنم و رسمی را تغییر ندهم و سنتی را نشکنم و از دور بر بساط خلافت نظر داشته باشم» مأمون با این شرط راضی شد.

پس از آن حضرت، دست را به سوی آسمان بلند کردند و فرمودند: خداوندا! تو می‌دانی که مرا به اکراه وادار نمودند و به اجبار این امر را اختیار کردم؛ پس مرا مؤاخذه نکن همان گونه که دو پیغمبر خود یوسف و دانیال را هنگام قبول ولایت پادشاهان زمان خود مؤاخذه نکردی. خداوندا، عهدی نیست جز عهد تو و ولایتی نیست مگر از جانب تو، پس به من توفیق ده که دین تو را برپا دارم و سنت پیامبر تو را زنده نگاه دارم. همانا که تو نیکو مولا و نیکو یاوری هستی.»


جنبه علمی امام:


مأمون که پیوسته شور و اشتیاق مردم نسبت به امام و اعتبار بی‌همتای امام را در میان ایشان می‌دید می‌خواست تا این قداست و اعتبار را خدشه‌دار سازد و از جمله کارهایی که برای رسیدن به این هدف انجام داد تشکیل جلسات مناظره‌ای بین امام و دانشمندان علوم مختلف از سراسر دنیا بود، تا آنها با امام به بحث بپردازند، شاید بتوانند امام را از نظر علمی شکست داده و وجهه علمی امام را زیر سوال ببرند. که  شرح یکی از این مجالس را می‌آوریم:


مأمون اساتید کلام و حکمت را از سراسر دنیا دعوت کرد تا با امام به مناظره بنشینند. اسقف اعظم نصاری، بزرگ علمای یهود، روسای صابئین (پیروان حضرت یحیی)، بزرگ موبدان زرتشتیان و دیگر متکلمین وقت را دعوت کرد و به آنان گفت: دوست دارم که با حضرت رضا (ع) مناظره کنید. حضرت به مجلس مأمون تشریف ‌فرما شدند و با ورود حضرت، مأمون ایشان را برای جمع معرفی کرد و سپس گفت: "دوست دارم با ایشان مناظره کنید." حضرت رضا علیه السلام نیز با تمامی آنها از کتاب خودشان درباره دین و مذهبشان مباحثه نمودند. سپس امام فرمود: «اگر کسی در میان شما مخالف اسلام است بدون شرم و خجالت سئوال کند» عمران صایی که یکی از متکلمین بود از حضرت سؤالات بسیاری کرد و حضرت تمام سؤالات او را یک به یک پاسخ گفتند و او را قانع نمودند. او پس از شنیدن جواب سؤالات خود از امام، شهادتین را بر زبان جاری کرد و اسلام آورد و با برتری مسلم امام، جلسه به پایان رسید و مردم متفرق شدند. روز بعد حضرت، عمران صایی را به حضور طلبیدند و او را بسیار اکرام کردند و از آن به بعد عمران صایی خود یکی از مبلغین دین مبین اسلام گردید.


 شهادت امام:


در نحوه به شهادت رسیدن امام نقل شده است که مأمون به یکی از خدمتکاران خویش دستور داده بود تا دست خود را به زهر مخصوصی آلوده کند و اناری را با دستان زهر‌آلودش دانه کند و او دستور مأمون را اجابت کرد. مأمون نیز انار زهرآلوده را خدمت حضرت گذارد و اصرار کرد که امام از آن انار تناول کنند. اما حضرت از خوردن امتناع فرمودند و مأمون اصرار کرد تا جایی که حضرت را تهدید به مرگ نمود و حضرت به جبر، قدری از آن انار مسموم تناول فرمودند. بعد از گذشت چند ساعت زهر اثر کرد و حال حضرت دگرگون گردید و صبح روز بعد در سحرگاه روز 29 صفر سال 203 هجری قمری امام رضا علیه السلام به شهادت رسیدند.


تدفین امام:


به قدرت و اراده الهی امام جواد علیه السلام فرزند و امام بعد از آن حضرت به دور از چشم دشمنان، بدن مطهر ایشان را غسل داده و بر آن نماز گذاردند و پیکر پاک ایشان با مشایعت بسیاری از شیعیان و دوستداران آن حضرت در مشهد دفن گردید و قرنهاست که مزار این امام بزرگوار مایه برکت و مباهات ایرانیان است.

به نقل از تبیان


» خلیل مومنی
»» هدیه دوستان ( نظر)


لیست کل یادداشت های وبلاگ
عکس های محرم 95 کنگان
مراسم سوگواری محرم
ماه محرم آمد
مراسم شهادت امام علی(ع)
ماه رمضان
سالگرد ارتحال امام خمینی
میلاد حضرت علی
سال نو مبارک
مراسم فاطمیه
یادواره شهدا کنگان
ولادت حضرت محمد(ص)
شهادت حضرت محمد (ص) تسلیت
اربعین حسینی تسلیت باد
عکسهای محرم94-حسینیه ولیعصر(عج) کنگان
عکسهای محرم94-حسینیه ولیعصر(عج) کنگان
[همه عناوین(377)][عناوین آرشیوشده]
 RSS 
 Atom 

بازدیدهای امروز: 368  بازدید
بازدیدهای دیروز: 97  بازدید
مجموع بازدیدها: 536255  بازدید
[ صفحه اصلی ]
[ وضعیت من در یاهو ]
[ پست الکترونیک ]
[ پارسی بلاگ ]
[ درباره من ]

کانون فرهنگی هنری مسجد ولی عصر (عج) کنگان
خلیل مومنی
کانون فرهنگی هنری مسجد ولی عصر (عج) کنگان
» پیوندهای روزانه «
» لینک دوستان من «
» لوگوی دوستان من «














» آرشیو یادداشت ها «
تاریخچه کانون
خدایا ...
درفراق گل نرگس
در آستانه ضیافت الله
شیر خدا
مگر علی ...
روز بزرگداشت حافظ ...
شهادت امام جعفر صادق
شهادت امام محمد تقی
سیزده آبان
تو را من چشم در راهم
محفل انسی با قرآن
شهادت امام محمد باقر
عید سعید فطر مبارک
عید سعید قربان..
هفته بسیج
ولادت حضرت امام هادی (ع)
یادواره شهدای محله گردان
ولادت حضرت امام رضا (ع)
پیام تسلیت
جشن عید ولایت در کنگان
تصاویر محفل انسی با قران
عکسهای مراسم احیا در کنگان
دعا گویان مهدی اهل نجاتند
توبه
یادواره شهدای محله گردان
عکسهای مراسم احیا
عید غدیر خم مبارکباد.
عکسهایی از جشن غدیر
عزاداری محرم در شهر کنگان
عاشورای حسینی
عکسهای محرم در کنگان
ولادت امام محمد باقر (ع)
دههء فجر مبارک
رحلت حضرت رسول(ص)
شهادت امام رضا(ع)
اربعین حسینی تسلیت
میلاد حضرت محمد وامام جعفر صادق
نوروز مبارک
سیزده بدر
وفات حضرت معصومه
خدا را دوست دارم
بازدید دکتر جلالیان
سخن بزرگان
روز معلم
خرمشهر آزاد شد
بازدید از کانون
سالگرد ارتحال امام (ره)
برگزاری کلاسهای تابستانی
ولادت حضرت فاطمه زهرا
شهادت آیت الله بهشتی
ولادت امام علی
وفات حضرت زینب
عید مبعث مبارک
سخنان حضرت رسول
ولادت امام حسین
عکسهای مراسم اعیاد شعبانیه
نشریه سراج منیر
راه اندازی سایت افق
گل نرگس خوش آمدی
برگزاری جشن گل نرگس
عکسهای جشن گل نرگس
حلول ماه رمضان مبارک
شرایط روزه صحیح
وفات حضرت خدیجه
اهمیت صلوات
نشریه سراج منیر
میلاد کریم اهل بیت
علی بهانه معاشقه شب قدر
شیر خدا
عکسهای شب قدر (1)
عکسهای شب قدر (2)
عید فطر مبارک
عکس مسابقه طناب کشی
یک جمعه می رسی
نشریه سراج منیر
شهادت امام صادق
کریمه اهل بیت
ولادت امام رضا
ارزشهای اخلاقی
بسیجی خوش فکر
شهادت امام جواد
محفل انسی با قرآن
هفته بسیج
عید غدیر
ماه محرم
عزاداری محرم
در محرم
کلاسهای رزمی
شهادت زین العابدین
نیرو های بسیجی
آثار صلوات
دهه مبارک فجر
اربعین حسینی
انفجار نور
شهادت امام رضا
آغاز امامت امام مهدی (عج)
خود شناسی
میلاد دو نور مبارک
عید نوروز مبارک
همت مضاعف کار مضاعف
نشریه سراج منیر
مراسم فاطمیه دوم
13 بدر
ولادت حضرت زینب
سید احمد خاتمی
شهادت حضرت فاطمه
سالروز فتح خرمشهر
برنامه هفتگی کانون
شکیات نماز
عکس ایام فاطمیه
جنگ نرم
جشن میلاد فاطمه
تصاویر جنگ نرم
ولادت امام باقر
میلاد امام جواد
جشن میلاد مولا علی
شهادت امام موسی
مبعث حضرت رسول
برگزاری مراسم جشن
دل نوشته ای به امام زمان
خداحافظی امام جماعت
جشن بزرگ موعود
عکس های جشن1
عکسهای جشن2
ماه رمضان
شهادت حضرت خدیجه
مراسم افطاری
لیالی قدر
اعمال شب قدر
عکس های شب قدر
عکس شب قدر 2
عید سعید فطر
راهی دانشگاه
هفته دفاع مقدس
میلاد حضرت معصومه
افتتاح کتابخانه
فضائل صلوات
میلاد امام رضا (ع)
پیام تسلیت
تعویض فرش های مسجد
13 آبان
راه اندازی خانه دیجیتال
شهادت امام محمد باقر
عید قربان
خبر ویژه
عید غدیر
بوی محرم می آید
مراسم عزاداری محرم
همایش شیرخوارگان حسینی
در محرم
برنامه محرم
شهادت امام سجاد
شب یلدا مبارک
آیه مدیریتی قرآن
معامله با خدا
اربعین حسینی
میلاد امام محمد باقر
دهه فجر مبارک
در سوگ جانان
نمایشگاه در سایه آفتاب
عکس نمایشگاه
میلاد حضرت رسول(ص)
نامه به خدا
نمایشگاه مشبک سازی
نوروز مبارک
سیزده بدر
ایام فاطمیه اول
میلاد حضرت زینب
کعبه
روز معلم
ایام فاطمیه دوم
میلاد حضرت فاطمه
سالگرد امام خمینی
لیله الرغائب
ولادت مولا علی
پیام تبریک
اعیاد شعبانیه
جلسه
میلاد علی اکبر
میلاد مهدی موعود
عکس نیمه شعبان
غبار روبی مسجد
رمضان آمد
شناخت خدا
میلاد امام حسن
ویژه برنامه لیالی قدر
عکسهای شب قدر
عید سعید فطر
زیبا ترین مساجد جهان
دفاع مقدس
میلاد امام رضا
پیام تبریک
شهادت امام جواد
سفرنامه مشهد
جشن عید غدیر
یادواره شهدا
عزاداری محرم 90
محرم
عکسهای محرم 90 کنگان
مراسم روضه در کنگان
نماز شب
اربعین حسینی در کنگان
رحلت حضرت رسول
ربیع الاول
شهادت امام حسن عسکری
دهه فجر مبارک
میلاد پیامبر و امام صادق
پیام تسلیت
حماسه حضور
نوروزمبارک
میلاد حضرت زینب
ایام فاطمیه
فواید آیت الکرسی
شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) تسلیت
میلاد حضرت فاطمه زهرا مبارک
ماه رجب
پیام تسلیت
سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)
عید مبعث مبارک
جشن مبعث در کنگان
عکسهای جشن مبعث در کنگان
نیمه شعبان
رمضان آمد
میلاد امام حسن
شب قدر
عید سعید فطر مبارک
ولادت امام رضا
شهادت امام جواد
ذکر ایام هفته
پیام تسلیت
شهادت امام صادق(ع)
میلاد امام هادی (ع)
عید غدیر
مراسم عزاداری ایام محرم
تصاویر محرم1
تصاویر محرم2
شهدای گمنام کنگان
حماسه 9 دی
اربعین حسینی
شهادت امام رضا (ع)
شهادت امام حسن عسکری(ع)
آغاز امامت صاحب الزمان
دهه فجر
سخنرانی دکتر احمدی در مسجد ولیعصر(عج) کنگان
ولادت امام حسن عسکری
حداقل گناه نکن
نوروز مبارک
مراسم شهادت حضرت فاطمه
میلاد حضرت فاطمه (س) مبارک
چرا کعبه مکعبی شکل است؟
سلام بر زینب(س)
السلام علیک یا روح الله
شهادت امام موسی (ع) تسلیت
مبعث حضرت رسول
سلام بر مردم کنگان
میلاد مهدی موعود (عج) مبارک
ماه رمضان مبارک
فضیلت ماه مبارک رمضان
ولادت کریم اهل بیت
ویژه برنامه لیالی قدر
عاشقات عیدتان مبارک
شهادت امام صادق(ع)
ولادت با سعادت حضرت امام رضا مبارک
شهادت امام محمد باقر(ع)
عید شما مبارک
شیعیان عیدتان مبارک
مراسم سوگواری اباعبدلله الحسین(ع)
تصاویر محرم92-کنگان
عکسهای محرم92-کنگان سری2
اربعین حسینی تسلیت باد
شهادت امام رضا (ع) تسلیت
دعای کمیل کنگان
ولادت حضرت محمد(ص)
تجلیل از مداحان امام حسین (ع) در کنگان
دهه ء فجر مبارک
نمایشگاه دهه فجر کنگان
شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) تسلیت
12 فروردین گرامی باد.
مراسم ایام فاطمیه
میلاد کوثر
روز معلم
تجلیل از معلمان
شب قدر
مراسم احیاء
عکس لیالی قدر کنگان
میلاد حضرت معصومه
ولادت حضرت امام رضا(ع) مبارک
دفاع مقدس مبارک
شب شعر و خاطره
عکس شب شعر و خاطره
عید سعید قربان
میلاد حضرت امام هادی (ع)
عید سعید غدیر
» موسیقی وبلاگ «
» اشتراک در خبرنامه «