شهادت صدیق اکبر و فاروق اعظم مولی الموحدین ،امیرالمومنین علی(ع) تسلیت باد.
نام : علی
لقب : مرتضی
کنیه : ابوالحسن
نام پدر : عمران ابوطالب
نام مادر : فاطمه
تاریخ ولادت : 13 رجب ( 23 سال قبل از هجرت)
محل ولادت : مکه مکرمه خانه خدا
مدت امامت : 30 سال
مدت عمر: 63 سال
تاریخ شهادت : 21 رمضان المبارک سال 40 قمری
علت شهادت : تحریکات قطام
نام قاطل : عبدالرحمن بن ملجم
محل دفن : نجف اشرف
شهادت :
در سال چهارم هجری جماعتی از خوارج در مکه جلسهای تشکیل دادند و مسئول تمامی اختلافات موجود در جامعه را یه نفر دانستند که قرار شد که هر سه را اعدام بنمایند که بدین منظور عبدالرحمن بن ملجم مرادی مسئولیت به شهادت رساندن امام علی (علیهالسلام) را به عهده گرفت و دومی مسئولیت به هلاکت رساندن معاویه در شام را و سومی کشتن عمروبن عاص را در مصر.
عبدالرحمن بن ملجم راهی کوفه میشود، در کوفه با دختری بنام قطامه که دو برادرش در جنگ نهروان بدست امام علی (علیهالسلام) کشته شده بود، برخورد کرده و عاشق وی میشود، قطامه، مهریه خود را کشتن امام علی (علیهالسلام) قرار میدهد ، عبدالرحمن بن ملجم در سحرگاه 19 رمضان سال 40 هجری ، هنگامی که امام در محراب عشق مشغول راز و نیاز بامحبوب خود بود، با ضربت بر فرق امام، فرق امام را میشکافد و... امام در لحظهای که ضربت بر فرق مبارکش وارد شده ( با حالی که حاکی از به نتیجه رسیدن بارسنگینی را از دوش بر زمین گذاشتن و راحت شدن است ) فریاد برآورد : "فزت برب الکعبه" بخدای کعبه که رستگار شدم.
دادو فریاد، یا علی را کشتند شروع میشود، ابن ملجم که فصد فرار داشته در خارج از مسجد بوسیله مردم دستگیر میشود
برای امام به تجویز طبیب شیر میبرند ، امام میفرماید که بر ای ابن ملجم هم از همین شیر ببرید و به او کاری نداشته باشید، اگر زنده ماندم خود میدانم و اگر نه، با همان ضربه او را قصاص کنید.
امام در عصر روز 21 ماه رمضان سال 40 هجری بر اثر عمق زخم و زهری که وارد بدن وی بوسیله شمشیر شده بود در حالی که با خدای خویش در راز و نیاز و در حال نماز بود، جان به جان آفرین تسلیم کرد . "انا لله وانا الیه راجعون " پیکر شریفش را به نجف اشرف بردند و همان جا بخاک سپردند.
گذری کوتاه بر وصایای امام علی (علیهالسلام) :
از خدا بترسید و پیروان دنیا نگردید، هر چه در قرآن است عمل کنید، قبل از آنکه دیگران بر شما سبقت بگیرند
وضو را شاداب بگیر.
خدا را در قرآن بنگرید.
خدا را در نماز که ستون دین است بنگرید.
خدا را روزهای رمضان شاهد گیرید که روزه سپر آتش است.
پس از قرآن و احادیپ نبوی ، سخنی بالاتر از سخنان امام علی (علیهالسلام) در دست امت نمیباشد که ... همه مروارید است و دور از خاک و خاشاک و در این دریای مملو از درّ و گوهر و مروارید عده بسیاری راز مورخان سعی در جمعآوری و شرح و توضیح سخنان امام نمودهاند و لیکن در این میان تنها سید شریف رضی است که توانسته این مجموعه را بطور احسن گرد هم آورد و نام آن را نهج البلاغه نامیده است و این مجموعه را میتوان کاملترین و موثقترین جمعآوری دانست
سخنانی گوهر بار از امام علی (علیهالسلام):
1- سستی در جهاد :
اگر امروز از خانههایتان در مقابل دشمن دفاع نکنید، بعداً از کدام خانه دفاع خواهید کرد؟ و با کدام امامی بعد از من به جهاد خواهید رفت؟
2- حکومت :
ای مردم ، کسی به کار خلافت وحکومت سزاوارتر است که از همه مردم بر آن کار تواناتر « در امور سیاسی وحل وفصل مسائل و امور خارجی » و به امر خداوند از همه آنان داناتر باشد « از نظر حکم شرع ودین الهی -فقه » حال اگر فتنهانگیزی به فتنهگری بپردازد، باید نکوهش شود و خواسته شود تا به حق بازگردد. اگر خودداری نمود باید کشته شود.
3- وحدت:
پس دست خدا با جماعت است، پس دوری کنید از اختلافات و جدائی، زیرا آنکه از جمع مردم جدا شود شیطان بر او دست یابد. چنانکه گوسفند جدا شده از گله نصیب گرگ میشود ، هوشیار باشید هرکه شما را به راهی بخواند که تفرقه و اختلاف در آن باشد او را بکشید اگر چه خود من باشم.