اِنَّ اللّهَ وَ مَلائکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَی النَّبَیِّ یا اَیُّهَا الَّذینَ آمَنوُا صَلُّوا عَلَیهِ وَ سَلَّمُوا تَسلیماً((آیه56 سوره مبارکه احزاب))
معنی آیه: خداوند و فرشتگان بر پیامبر درود می فرستند. ای کسانی که ایمان آورده اید بر او درود فرستید و سلام گویید و تسلیم فرمانش باشید.
روایاتی در مورد چگونگی صلوات:
1- در با ره کیفیت صلوات بر پیامبر (ص) در روایات بیشماری که از طریق اهل سنت واهل بیت رسیده صریحاً آمده است که ( آل محمد) را به هنگام صلوات بر ( محمد ) بیفزایید.
2- پیامبر (ص) فرمود هرگز بر من صلوات ناقص نفرستید. عرض کردند صلوات ناقص چیست ؟ فرمود اینکه فقط بگویید :(( اللهم صل علی محمد)) و ادامه ندهید. بلکه بگویید (( اللهم صل علی محمد وآل محمد ))
3- آیا فرستادن صلوات بر پیامبر واجب است؟
تمام فقها آن را در تشهد اول و دوم نماز واجب می دانند و در غیر آن مستحب ، حتی در کتاب اهل سنت نیز روایاتی که دال بر وجود صلوات است کم نیست . چنان که در روایات معروفی به عایشه می گوید:
شنیدیم رسول الله می فرمود: نماز بدون طهارت و درود بر من قبول نخواهد شد.
احادیثی در مورد صلوات بر محمد وآل محمد
1- امام صادق (ع) فرمودند : در میزان عمل ، چیزی سنگین تر از درود فرستادن بر محمد وآل محمد نیست.
2- امام صادق (ع) می فرماید: افرادی در قیامت در پای میزان عمل قرار می گیرند و کفه اعمالشان سبک است، سپس درود بر محمد وآل محمد را در آن می نهند وسنگین می شود.
3- رسول خدا (ص) می فرماید: بخیل کسی است که نام من نزد او برده شود و صلوات نفرستد.
4- امام علی(ع) فرمود: صلوات را بر محمد وآل او بفرستید که خدای تعالی دعای شما را هنگامی که نام محمد را ببرید و حق او را رعایت کنید مستجاب می کند پس وقتی می خوانید(ان الله و ملائکته یصلون علی النبی ) چه در نماز آن را بخوانید وچه در غیر نماز، صلوات را بفرستید.
5- امام علی (ع) فرمود: هر گاه تورا به سوی خدا حاجتی باشد، پس اول صلوات بر پیغمبر (ص) فرست آنگاه حاجت خود را طلب نما. زیرا خدای تعالی کریم تر و گرامی تراز آن است که دو حاجت از او خواسته شود یکی از آنها را برآورد ودیگری را جلوگیری کند.
6- پیامبر (ص) فرمود: هر کس بگویید صلوات بر محمد وآلش، خداوند در پاسخش می فرماید: صلوات خدا بر تو باد پس هر چه بیشتر صلوات بفرستید و هر کس گفت صلوات بر محمد اما بر خاندان پاکش نفرستاد، بوی بهشت به مشامش نرسد.